fbpx
întâlnire

9 sfaturi utile pentru o întâlnire reușită

1) Pregătește-te de întâlnire 

Înainte de orice întâlnire planificată, încearcă să afli informații utile despre cealaltă persoană.
Vezi ce subiecte puteți să discutați cu plăcere, ce hobby-uri împărtășiți și alegeți un loc de întâlnire potrivit pentru amândoi. 

Având marele avantaj al reţelelor de socializare şi a posibilităţii de comunicare nelimitate din prezent, poţi încerca să cunoşti cât mai multe detalii relevante despre cealaltă persoană înainte de a vă întâlni. În acest fel puteţi să vă pregătiţi mai bine, să căpătaţi mai multă încredere în voi şi în celălalt, dar şi să mai scăpaţi de emoţiile de prima dată.

Dacă este o întâlnire spontană cu o persoană necunoscută sau participi la un eveniment de speed dating, atunci e mai simplu; Fă-ţi în minte o listă de întrebări deschise şi gândeşte-te ce ai putea fi întrebat la rândul tău.
Ai fi surprins să vezi cât poate să ajute conversaţia puţină pregătire.

Cu cât știi mai multe lucruri despre celălalt, cu atât îți vei spori șansele de a avea o chimie mai bună în conversații şi de a avea o întâlnire mai plăcută.

2) Stabileste-ti clar prioritățile și așteptările 

Înainte de fiecare întâlnire, e bine sa stabilești concret pentru ce mergi, ce așteptări ai și ce ești dispus să oferi celeilalte persoane.

La o întâlnire în care dorești sa îți faci o relație, concentrează-te să cunoști mai bine persoana de lângă tine şi latura ei intimă, să vezi dacă așteptările voastre sunt similare sau nu. Dă de înțeles ce intenții ai și fii mereu sincer cu tine și cu cealaltă persoană.

Dacă vrei doar o prietenie, fii sigur că cealaltă persoană e în asentiment cu tine, pentru a evita o potențială dezamăgire. Nu intra în discuţii prea personale sau legate de potenţialul unei relaţii dacă nu te interesează. Discută clar și direct aceste detalii înainte de o întâlnire dacă se poate.

3) Îmbracă-te adecvat și menține un look fresh

Se știe că haina îl face pe om și mai mult ca niciodată, imaginea contează. Felul în care te prezinți, pe lângă faptul ca te reprezintă, dar și arată interesul față de persoana de lângă tine și întâlnirea propriu-zisă. 

Potrivește-ți ținuta în funcție de locul ales al întâlnirii, ține cont de prospețimea look-ului tău și fii atent la micile detalii estetice (încălțăminte curată, cămașă călcată, utilizarea parfumului etc).

Nu exagera cu ținute stridente sau prea sofisticate, altfel riști să îl pui pe celălalt într-o ipostază neplăcută și/sau penibilă. În unele cazuri, puteți și discuta despre ținuta de dating înainte de a vă întâlni, pentru a evita un contrast prea mare.

4) Nu uita să zâmbești și să fii bine dispus

Deși pot părea niște detalii banale și evidente, multe persoane fac greșeala de a fi prea serioși la o primă întâlnire. Uneori stresul de a încerca să-l impresionezi pe celălalt se poate observa evident, afectându-ți starea și producând un rezultat fix opus celui dorit.

Tocmai de aceea, a fi natural, relaxat și zâmbitor, pate avea efect de detensionare al ambelor persoane. Se ştie chiar că zâmbetul funcţionează ca o oglindă în cele mai multe cazuri, mai ales când vine natural. Conversațiile vor fi mult mai plăcute și productive când sunt în concordanță cu o stare pozitivă!

5) Respectă punctualitatea și timpul celeilalte persoane

Întotdeauna fii punctual! Mai ales în cazul unei prime impresii, a fi la timp sau înainte de ora de întâlnire poate avea un impact pozitiv, mai ales dacă și cealaltă persoană pune preț pe acest detaliu. Și invers valabil, o întârziere nejustificată poate afecta mult imaginea ta, dând impresia de dezinteres.

O altă regulă de aur în dating, este că timpul e una din cele mai importante resurse dintre toate și că a-l irosi este o mare lipsă de respect.

De aceea, este cel mai indicat și responsabil să știi ce așteptări ai și ce ai de gând să discuți în cadrul unei întâlniri, pentru a evita riscul unui timp irosit, atât pentru tine cât și celălalt. Nu uita scopul acesteia și ține cont de disponibilitatea și interesele celeilalte persoane. 

6) Discută subiecte importante și evită superficialitatea

Deși o întâlnire poate decurge în nenumărate feluri, un alt lucru esențial este și calitatea conversației din cadrul unei întâlniri. 

Ține cont că deși multe subiecte simple sau impersonale pot părea mai ușor de discutat, felul în care îl poți cunoaște mai bine pe cel de lângă tine este prin abordarea unor subiecte personale și profunde. Discută despre pasiunile, valorile, credințele și așteptările voastre, despre ce vă deranjează și motivează, află reacția celeilalte persoane la aceste idei, pune întrebări. 

Doar așa poți trece de bariera superficialității pe care mulți o resimțim în jur și de care căutăm sa ne ferim în cadrul unei potențiale relații.
Iar dacă și tu ești în căutarea unor conexiuni mai profunde, evenimentele organizate de Smart Dating pun mare preț pe acest aspect esențial interuman.

7) Fii politicos si respectuos

O regulă de aur aplicabilă nu doar în cadrul unei întâlniri, ci în orice împrejurare socială. Politețea și respectul stau la baza tuturor relațiilor sociale reușite, mai ales pentru faptul că prin ele oamenii se simt prețuiți și valorificați. 

Vorbește când ești întrebat și învață să asculți atent când celălalt vorbește. Fii prezent, implicat în discuțiile întâlnirii, și păstrează un limbaj politicos și în cazul unor situații neplăcute. 

Nu uita, diplomația este calitatea omului intelligent și ar trebui să fie nelipsită in orice context social.

8) Evită prejudecățile, stereotipurile si așteptările exagerate

Probabil cele mai frecvente greşeli umane de dating pe care le facem în majoritatea cazurilor când întâlnim persoane noi, sunt legate de ceea ce gândim despre ceilalţi fără să îi cunoaştem cu adevărat.

Prejudecăţile și stereotipurile pot crea multe blocaje relaţionale, doar pentru că noi alegem să credem unele lucruri care nu sunt neapărat adevărate despre ceilalţi, doar din prisma unor experienţe anterioare similare.  

Ce putem face în schimb, este să încercăm să cunoaştem cu adevărat persoana în cauză, pentru ca ulterior să ne formăm o opinie mai aproape de adevăr, decât cea imaginară proiectată de mintea noastră iniţial.
La fel, putem încerca să înţelegem că fiecare persoană este unică şi nimeni nu ne datorează nimic, cu toate diferenţele care ne convin sau nu. 

9) Încearcă să închizi o întâlnire cu o concluzie

Deși poate părea devreme, oamenii sunt capabili să intuiască instinctual de cine sunt atrași chiar şi de la prima întâlnire. Conform studiilor psihologilor, suntem capabili în majoritatea întâlnirilor să ne formăm o opinie aproape fixă despre o persoană nouă din primele 7 secunde de discuții directe.

Iar dacă întalnirea dintre voi a început cu dreptul după prima impresie, ramane sa vezi în restul întâlnirii încotro se îndreaptă.

Încearcă să duci conversaţia într-un punct comun cu celălalt, încât la final să puteţi lua o decizie şi să trageţi o concluzie asupra întâlnirii şi a potenţialei legături dintre voi. Cu cât vă sunt mai clare aceste detalii, cu atât mai simplu veţi ştii la ce să vă aşteptaţi unul de la celălalt şi veţi avea o perspectivă de ansamblu mai bună.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.